TshirtOS – verdens første kodebare t-shirt

By Jeppe Engell on august 3, 2012 — 1 min read

Når man som jeg, er alt for meget på Twitter, skal der meget til at imponere, når firmaer prøver at lave nye produkter i en kampagne hvis klare formål er at gøre selve kampagnen viral.

Jeg så dette Tweet fra en af mine favorit tech journalister:

Det fik mig til at klikke på denne video:

Det fik mig til at gå videre ind på Ballantines FB side som handler TshirtOS og hvis jeg havde klikket på syntes godt om, del og alt muligt andet – havde jeg gjort nøjagtigt som de gerne vil have.

Videoen er virkeligt godt lavet, forklarer idé og produkt på 2 minutter og 54 sekunder og jeg kunne ikke lade være med at forestille mig med t-shirten og hvad der så skete, som en visuel orienteret person blev det til at par sekunder med billeder af mig i en t-shirt med en kæmpe skærm og en masse input fra mit twitterfeed, instragram og ikke mindst Facebook.

Men så blev jeg bange, både for at se dum ud og for at altid at ønske at prøve alt det nye, bare fordi det er nyt. Bange er et stort ord, bekymret er måske lidt mere passende.

Da kiggede jeg op på titlen på min blog og kom i tanke om hvor fedt jeg syntes det er, når nogen overskrider alle grænser indenfor design, kommunikation og salg – hvis det kan gøres uden at gøre nogen ked af det.

Så den idé med en kodebar t-shirt med input fra sociale medier, er en jeg efter lidt omtanke nu vil omfavne og skrive mig op til 🙂

Så lidt perspektiv er godt, også for mig.

Posted in: Design, Gadget, Video

Leave a comment

 • Jeg synes at denne t-shirt er en fantastisk sjov ide, men som “hverdagstøj” bliver den nok ikke et hit hos mig.
  Det kunne da være enormt morsomt at tage billeder af folk man snakker med (via det indbyggede kamera) og så vise det på trøjen imens man snakker – evt. med en sjov taleboble ved.
  Kunne også være noget så simpelt som at vise vejrudsigten, tiden eller noget helt 3.
  Tweets synes jeg måske ikke er så sjovt igen. De fleste tweets er malplacerede uden for sammenhænget. Men mulighederne er mange og jeg ville helt sikkert gerne have en (om ikke andet så for at have en ny gadget at skrive kode til).

  over and out,
  Kim Schulz

 • Det’ sjaw. Minder mig om de der hypercolor-tshirts, folk havde, da jeg gik i 9. klasse. Det døde rimeligt hurtigt. Men er en god ide!