Dine tweets og billeder viser mere end du tror

By Jeppe Engell on september 16, 2013 — 2 mins read

Hvis man som jeg er født i 70’erne, kan man huske Fugees hit “Ready or not”. Nu er der kommet et værktøj med den titel.

UC Berkeley har som del af undervisningen i faget “teaching privacy” lavet dette værktøj der viser hvordan man kan tracke tweets eller instagram billeder, værktøjet viser hvor og hvornår billederne er blevet taget og tweets sendt, inden for de sidste 30 dage. Det skaber et heatmap og på den måde kan du med lidt god vilje forudse hvor du kan møde personen henne eller om personen er hjemme.

Nedenstående screendump er af mine venners instagram billeder, hvis man havde lidt flere oplysninger om personen, kunne man konkludere nogle spændende ting om personens færden.

ready3

ready4Som du kan se, laver værktøjet også et skema baseret på dato og tidspunkt på dagen og du kan derfor gætte dig til hvor du kan møde denne person med størst sandsynlighed. 

Det er et meget præcist værktøj som du kan teste på dine twitter og Instagram bekendtskaber. Jeg er overbevist om at mange ikke aner hvad de afslører ved at bruge lokationstjenster når de de Twitter og bruger Instagram.

UC Berkeley  har skrevet en længere blog om det, hvor de blandt andet har tracket kendisser dog uden skumle motiver.

Jeg blev af en journalist fra Computerworld spurgt om han måtte anonymisere min tweets og vise hvordan man kunne tracke min færdsel rundt i København via dem, dengang tænkte jeg ikke videre over at det kunne misbruges.

Der er ingen tvivl om at mere end normalt intelligente tyveknægte kan bruge dette værktøj til at finde ud hvad din sandsynlige færden vil være og at de kan finde ud hvornår du sandsynligvis er på ferie. Det er sandsynligvis ikke nok grundlag til at foretage et indbrud på, men i forhold til at forberede sig grundigt på, hvornår et offer ikke er hjemme, vil det være et brugbart værktøj.

Der er heller ikke nogen tvivl om at sådan et fag som de underviser i på UC Berkeley vil være nødvendigt at overveje på de danske uddannelses institutioner og ikke mindst aftenskoler.

Siden “The Daily Dot” har lavet en rigtig fin gennemgang af hvordan man fjerner de geografisk sladrende oplysninger fra billeder og tweets.

Dette indlæg er en moderet version af Jack Schofields indlæg på Sulia.com

 

 

Posted in: Internettet